Na de feestdagen zal waarschijnlijk iedereen zich gaan focussen op zijn goede voornemens. Uiteindelijk moet elk pondje wat er aan snoeperijtjes is aangekomen er ook weer af. Hoe is dat beter te doen dan met een crosstrainer van www.fitnessapparaat.nl. Lekker thuis aan je gezondheid werken zonder dat er druk op staat, een eigen tijdsindeling overdag of in de ochtend voor naar het werk gaan of s’avonds even de stress eraf trainen, geestelijke ontspanning door lichamelijke inspanning.

Een crosstrainer is een elliptische trainer ook wel X-trainer genoemd. Dit apparaat is een stationaire oefenmachine die traplopen, lopen of hardlopen simuleren met het voordeel dat het de geen overmatige belasting voor de gewrichten veroorzaakt, waardoor impactblessures op deze manier nihil is. De crosstrainer is een oefenmachine wat zowel het bovenlichaam als het onderlichaam traint. Doordat de crosstrainer een trainingsmachine is met een lage impact is het een ideaal instrument voor mensen met een lichte blessure om toch fit te blijven.

Een crosstrainer is onderdeel van het in fysieke balans brengen.

Deze trainings apparaten worden op eigen kracht aangedreven door de gebruiker gegenereerde beweging. Voornamelijk zijn ze gericht op het trainen van de bilspieren, hamstrings en kuiten, maar ook de core, triceps, biceps en schouders worden niet vergeten op de crosstrainer dit allemaal afhankelijk van de oefening. Dit apparaat is ideaal voor cardiofitness doordat het klassieke diagonale pas van het langlaufen imiteert waardoor vele spieren tegelijkertijd actief zijn en van zuurstof moeten worden voorzien en de hart-long conditie daardoor omhoog gaat.

Op www.fitnessapparaat.nl zijn verschillende crosstrainers verkrijgbaar van topkwaliteit en voor verschillende lichaamsbouwen. De crosstrainers zijn er met met front drive, middenwiel en achterwielaandrijving. Hoe zwaarder de crosstrainer hoe stabieler het apparaat, een zwaarder vliegwiel zorgd voor een soepelere oefening.

Het totale lichaam trainen zonder risico op blessures.

Het voordeel van de crosstrainer is dat het hele lichaam getraind wordt met nul risico. Doordat de voeten plat op de pedalen blijven staan wordt de bal van de voet en de hiel niet belast. Hierdoor staat men rechtop met minimale belasting van de gewrichten. Een borstband om de hartslag te meten is optioneel verkrijgbaar op www.fitnessapparaat.nl.