Overweegt u wel eens om Nederland achter u te laten en in een ander land te gaan wonen? Duitsland is niet ver weg en heeft een aantal voordelen vergeleken met Nederland. Koophuizen zijn er goedkoper, er is meer ruimte en de boodschappen zijn er nog altijd goedkoper dan in Nederland. Als u in het grensgebied gaat wonen proeft u de voordelen van wonen in Duitsland en Nederland is vlakbij. Bekijk het huizenaanbod bij oostmakelaardij.nl. De Nederlandse taal is overigens sterk verwant aan de Duitse taal, dus zelfs als de kennis van de Duitse taal niet al te best is, kunt u de mensen in Duitsland toch snel verstaan. Het is gemakkelijk om met elkaar te communiceren. De Duitse cultuur heeft ook veel overeenkomsten met de Nederlandse. U voelt zich daarom snel thuis in Duitsland.

Is leven in Duitsland goedkoper?

Het leven in Duitsland is nog steeds een stuk goedkoper dan in Nederland. De dagelijkse boodschappen worden daar bijvoorbeeld minder zwaar belast. De verschillen zijn wel kleiner geworden omdat ook in Duitsland boodschappen duurder worden. Benzine in Duitsland is tegenwoordig bijvoorbeeld niet langer veel goedkoper dan in Nederland. Dit was een van de redenen waarom mensen voorheen vaak in Duitsland gingen tanken.

Huis kopen in Duitsland, hoe pak je dat aan?

Duitsland heeft veel te bieden en heeft veel voordelen. Degelijk gebouwd vastgoed, ruime woningen en meer grond rondom je huis behoren tot de mogelijkheden. Steeds meer Nederlanders besluiten daarom on in Duitsland te gaan wonen. Het leven is er aangenaam en er is een ruime keus aan mooie woonhuizen. Ook in het grensgebied van Duitsland vindt u veel vrijstaande woningen met grote tuinen. De huizen zijn er betaalbaar gebleven en de woningen zijn meestal goed onderhouden. Als u onroerend goed wilt kopen in Duitsland, helpt de goede makelaar u met alle juridische bijkomstigheden. Een afspraak voor een bezichtiging is dan snel gemaakt. Bekijk bijvoorbeeld eens de vele prachtige huizen in Duitsland bij https://www.oostmakelaardij.nl