Waarom Woolrich authentieke kwaliteit biedt
Woolrich bestaat al sinds 1830 en is het oudste merk van Amerika op het gebied van outdoor kleding. Oorspronkelijk richt het bedrijf zich op kleding voor mensen die vaak en lang buiten verblijven, zoals vallenzetters, jagers en houthakkers. Tegenwoordig is Woolrich een gerenommeerd en modern kledingmerk. Woolrich heeft een modieuze en uitgebreide collectie en is uiteraard nog steeds gericht op outdoor kleding. Kijk bijvoorbeeld een naar het uitgebreide assortiment op pauw.com.

Het begin
Zoals de naam al zegt, begint Woolrich oorspronkelijk wollen kleding te fabriceren. Het hoeft er niet zozeer modieus uit te zien, maar de kleding moet warm zijn en een uitstekende bescherming bieden tegen zware omstandigheden. Zo levert Woolrich kleding aan de soldaten in de Amerikaanse Burgeroorlog en ook aan de infanteristen in de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Op deze manier weet Woolrich al snel een uitstekende naam op te bouwen.

Alaska
In 1973 bevindt Amerika zich in een oliecrisis. Er wordt besloten om een pijpleiding in het barre Alaska aan te leggen. De arbeiders werken in zware omstandigheden en maken werkweken van tachtig uur. Beschermende en warme kleding is absoluut noodzakelijk en deze wordt geleverd door Woolrich. De huidige collectie is nog steeds gebaseerd en geïnspireerd op de kleding die destijds gefabriceerd werd.

Woolrich nu
In de huidige tijd is Woolrich veel samenwerkingsverbanden aangegaan met andere outdoor kledingmerken. Dit is noodzakelijk, omdat het merk sterke concurrentie ondervindt van andere outdoor kledingmerken. Door samenwerking met andere merken is er onder andere ook een schoenenlijn ontwikkeld. Daarbij is Woolrich niet meer alleen in de Verenigde Staten verkrijgbaar, maar ook in Europa en in Japan.

De huidige collectie
De winterjassen vormen nog altijd een belangrijk deel van de collectie van Woolrich. Daarnaast kun je onder andere ook: sweaters, sweatshirts, broeken en t shirts aanschaffen van dit merk. De mogelijkheden zijn wat dat betreft eindeloos. Ben je nieuwsgierig geworden naar de collectie? Die kun je het beste bekijken op pauw.com.